П`ятниця, 26.04.2024, 03:37
Приветствую Вас Гість

Телепроект "Юридическая практика"

Меню сайта
Наш опрос
Чи довіряєте Ви журналістським розслідуванням?
Всього відповідей: 25
Мини-чат
Главная » 2008 » Грудень » 1 » Один із засновників «Еліти Центр» хоче повернутися в будівельний бізнес?
Один із засновників «Еліти Центр» хоче повернутися в будівельний бізнес?
13:31

1 грудня 2008 р.

«У мене великий досвід у сфері будівництва та інвестування, і я переконаний, що моя вимушена бездіяльність в цьому бізнесі лише підсилює моє бажання працювати і досягати нових результатів. Адже у мене зараз багато часу для поглиблення своїх знань в сферах, які мають безпосереднє значення для моєї професійної діяльності», - про це Ігор Циганок повідомив в письмовому інтерв'ю програмі «Юридична практика» («Перший діловий» канал http://www.yur-praktika.at.ua). Повний текст рукописного інтерв’ю можна переглянути тут.

Ігор Циганок заявив, що постійно вивчає новини ринку нерухомості, особливо у сфері будівництва нових будинків та після звільнення збирається повернутися у будівельний бізнес. За його словами, така ситуація на ринку ускладнює можливості вирішення проблем ошуканих вкладників «Еліти Центр».

В інтерв'ю «Юридичній практиці» Ігор Циганок також заявив, що вважає себе не причетним  до афери «Еліта Центр», а  постраждалим.  «Я не є «фігурантом» у цій справі. Бо до сьогодні жодного факту моєї причетності до цієї великомасштабної афери не знайдено. Напевно, неможливість довести мою провину до цієї справи пояснюється тим, як розвивається судовий процес в Шевченківському суді. Так з 22 місяців, доки розглядається справа, майже за 12 місяців не було жодного судового засідання» - підкреслив І.Циганок. Він додає - отримати компенсацію інвестори могли б значно швидше, якби компанія ЗАТ «Б.І.К.» ( яка і зводила будинки «Еліти»)  відновила свою роботу.

Сьогодні спливає термін подачі майнових вимог кредиторів до компанії ЗАТ «Б.І.К.».  Розгляд справи про банкрутство призначено на 20 січня 2009 року. Інвестори «Еліти центр» заявляли про те, що банкрутство цієї компанії фактично анулює рішення сесії міськради Києва про компенсацію ошуканим інвесторам на основі переуступки прав вимоги. «З моменту банкрутства переуступка прав вимоги заборонена законом. Що це означає? Рішення сесії Київради фактично втрачає сенс, тому що від початку процедури банкрутства інвестори не можуть передавати свої вимоги», - заявив Юрій Федоренко, голова правління  ГО «Центр правозахисту» в інтерв’ю «Юридичній практиці».

В той же час, інший заморожений будівельний проект «Київвисотбуд»  навпаки – розраховує на державну підтримку. Зараз ця справа знаходиться на спеціальному розгляді у Секретаріаті Президента. Представник інтересів банку «Національний стандарт» Микола Новохатко твердить – кредитори розраховують отримати не менш, як сто мільйонів гривень. Цих грошей має вистачити на добудову проектів ТОВ «Київвисотбуд».  Підприємство вже мало розпочинати санацію, проте через супротив одного з кредиторів, процес сильно гальмується. 

Програму "Чи стане "Київвисотбуд" наступною "Елітою-Центр"?" можна переглянути  ТУТ
 
Просмотров: 1343 | Добавил: yur-praktika | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика